Kezdőlap

2024. május 29. szerda
Boldog névnapot Magdolna

Menü
Aktualitások

Aktualitások megtekintéséhez kattintson ide!

Sarudiak

Infopont

Infopont - sarudiak.hu

Sarud központjában a Sarudiak Egyesülete közhasznú szervezet egy Információs irodát (továbbiakban Infopont) működtet a nyári turistaszezonban diák és nem diák önkéntesek közreműködésével. Az Infopont egy üvegfalú fából készült pavilonban kapott helyet.

A nyitvatartási idő évről évre az igényekhez igazodva változik. 2009-ben június 20-tól augusztus 15-ig tart nyitva pénteken: 18:00 - 19:00 szombaton: 10:00-12:00 (törzsidő) rendszeresen, egyéb napokon rendszertelenül, az önkéntesek szabadidejének függvényében.

A nyitvatartási idő évről évre az igényekhez igazodva változik.

Az Infopont szolgáltatásai:

 • Információ szolgáltatás,
 • Közérdekű telefonszámok, nyitva tartások,
 • Menetrendek,
 • Programajánlatok,
 • Turisztikai kiadványok, prospektusok, helyi, regionális, országos, magyar, német, angol nyelven
 • Környezetvédelmi kiadványok,
 • Egyéb kiadványok,
 • Szállás-ajánlatok,
 • Falutérkép
 • Saját szervezésű programok (lovaskocsikázás, vadregényes vízitúra, kerékre túra)
 • Rendezvényjegyek árusítása
Infopont - sarudiak.hu

Az iroda célcsoportját képezik azon belföldi és külföldi potenciális turisták, akik ellátogatnak a településre és céljuk a helyi értékekre épülő programok továbbá a Tisza-tó rejtett, egyedülálló természeti értékeinek felfedezése. A térség turisztikai potenciálját alapul véve célcsoportjaik: családi üdülési lehetőséget keresők, nyugdíjas- és diákcsoportok, utazásszervezők, horgászok. A horgászok igényeinek kiemelt kezelésével a szezonalitás mérséklése érhető el.

Másik jelentős célcsoport a szobakiadással foglalkozó vállalkozások és a helyi lakosság. Előbbieknek prospektuscsomagok összeállításával, valamint a saját szervezésű programok kiajánlásával segítik működését. Utóbbiak is a programajánlatokat keresik főként, szeretteik (kis unoka) hosszabb itt tartózkodása idejére, valamint érdeklődnek a menetrendek, nyitva tartások, egyéb közérdekű információk iránt.

Fejlesztési állomások:

2005 Az Infopont megkezdte működését egy erre a célra kijelölt helyen műanyag asztallal és napernyővel, a Kiskörei Tourinform Irodától terjesztésre kapott prospektusokkal, térképekkel.

2006 Helyi vállalkozások segítségével beton alapon fabódéba került az Infopont. A kínálat saját szervezésű programmal gazdagodott.

2007 Lehetőség nyílt a szolgáltatások bővítésére, prospektus csomaggal a szállásadóknak, saját szervezésű programok indításával a turistáknak.

2008 Pályázati forrásból eszközbeszerzésre került sor. Ezzel az Infopont alkalmassá vált az elektronikus kommunikációra. Az irodagépekkel az Egyesület és más szervezetek adminisztrációs támogatása vált lehetővé. Alap infrastruktúrájában kedvezőbb adottságú iroda helységet bocsájtott az Önkormányzat az Egyesület rendelkezésére, ahol az Infopont háttérműködése zajlik.

2009 Az Infopont felújítása.