Kezdőlap

2024. június 18. kedd
Boldog névnapot Levente

Menü
Aktualitások

Aktualitások megtekintéséhez kattintson ide!

Sarudiak

Civil szervezetek Sarudon

Sarudiak Egyesülete

Ez az Egyesület alakította ki és üzemelteti Az Információs Irodát. (bővebben a későbbiekben)

A Sarudi Pávakörrel közösen szervezett programjuk, a Sarudi Lakodalmas helyi népviseletben, sarudi népdalokkal, a paraszti gasztronómiai hagyományok felelevenítésével megrendezett népi játék. Saját szervezésű programjaik a helyi adottságokra épülő, a falusias jelleget illetve a vadregényes vízi világot középpontba állító ötleteken alapulnak.

A Sarudiak Egyesületének egyéb rendezvényei a Falumúzeum udvarán kerülnek megrendezésre, összekötve ingyenes tárlatvezetésekkel.

A településen élők kulturális és közösségi rendezvényeinek állandó támogatói (gyermeknap, öregek karácsonya, idősek napja).

Az Egyesület kistérségi és regionális érdekképviseletet lát el, elsősorban településfejlesztési és idegenforgalmi területen.

Sarudiak a Tisza Tóért Egyesület

Elsősorban a helyi szobakiadó vállalkozók érdekképviseletét látják el. Szezonzáró rendezvényükkel vesznek részt a programkínálat gazdagításában. Az Egyesület a Sarudiak Napja rendezvény társszervezőjeként vesz részt a helybeliek és elszármazottak közösségépítésében.

Wesselényi Egyesület

Az Egyesület egy ifjúsági tábort tart fenn az Üdülő-övezetben, ami a helybeli fiatalok rendezvényeinek állandó helyszíne. A Tisza-tó parton saját csónakházuk, vízi eszközparkkal várja a látogatókat. A helyi iskolások ingyen vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

Sarudi Horgászegyesület

Szolgáltatásai a horgász igazolványok, állami jegyek, tagsági lapok érvényesítése, területi engedélyek, napi jegyek árusítása. Horgászati ismeretekből vizsgáztatás. Horgásztanyánjukon szállás lehetőséget kínálnak.

Sarudi Pávakör

A Sarudi Pávakör a helyi fellépéseken túl, minősítő versenyeken, regionális és országos rendezvényeken, hagyományőrző rendezvényeken „énekli világgá” Sarud jóhírét. A település rendezvényein állandó résztvevők. A Sarudiak Egyesületével közös rendezvényük egyre népszerűbb a településre érkező vendégek körében.

Egyéb non profit szervezetek

Mérsékelt, vagy aktivitást nem mutató szervezetek, illetve a település idegenforgalmához nem kapcsolódó, de bejegyzett civil szervezetek: Sarud fejlődéséért Alapítvány; Tisza-tó Bérkilövő Vadásztársaság; Kézimunkával Sarud és Nógrád felzárkóztatásáért Alapítvány; Sarudi Gazdakör; Tisza-tavi Kikötőket Üzemeltetők Egyesülete; Önvédelmi Csoport Sarud; MTTSZ Sarudi Rádiósklub; Roma Közösségfejlesztők Sarudi Egyesület; Sarudi Diákokért Alapítvány; Sarudi Tiszamente TSZ Sportegyesület; Sarudi Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.